The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

onsdag 2 augusti 2017

Tillbaka till verkligheten

Klockan är 17:07 en onsdag eftermiddag och det är första veckan tillbaka efter semestern. Dock sitter jag fortfarande kvar i Sverige och jobbar eftersom vi inte har ett boende i Norge förrän om två veckor.

Det känns lite konstigt att "gå till jobbet" efter nästan ett halvår som tjänstledig och semesterfirande. Känner mig verkligen redo och utvilad till att göra en insats, att jobba på. Samtidigt finns där också en känsla som dyker upp hos varje frikyrkopastor varje augusti. Nu, alltså denna hösten, ska vi frälsa världen/staden/bygden där vi jobbar. Vilka program skall vi ha för att locka människor? Hur kan vi bli fler medlemmar? Vad ska, eller bör, predikas?

Denna hösten, min 10:e som pastor, är jag inte lika upptagen av att försöka "frälsa världen" som jag brukar. Kanske beror det på att jag inte är så bra på att frälsa världen. Kanske beror det på att det inte är en sund inställning (att försöka frälsa världen) eller så särskilt Biblisk. Är det upp till oss att frälsa världen?

Jag har tänkt att använda den här bloggen lite mer regelbundet i höst. Dels för att reflektera över aktuella ämnen men också för att diskutera olika ämnen utifrån Bibeln och kyrkans historiska teologi. Jag tror det kommer att bli bra.

Tills dess,
Andreas

Inga kommentarer:

ShareThis