The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

torsdag 31 mars 2016

Inför Generalkonferensen 2016 - en pastor reflekterar kring vad som kan, bör och möjligen kommer att hända inom Metodistkyrkan i världen.

Då är det snart dags för Metodistkyrkans världsvida kongress, Generalkonferensen 2016 (GK2016) i Portland, USA. Det är här kyrkan kommer samman och bestämmer och beslutar om allt mellan kärnvapen och Styrofoam muggar. Besluten är ofta bindande för miljoner metodister runt om i världen, inklusive de cirka 4500-5000 bekännande medlemmarna i Norge.

Men hur många är det som egentligen har koll på vad som diskuteras och beslutas? Tills vidare kommer jag att använda denna bloggen för att skriva om det som händer innan, under och efter konferensen, allt för att hjälpa dig som är intresserad av vad som händer och dels för att försöka påverka och förstå vad min kyrka håller på med.

Om du vill läsa själv vad som är uppe till diskussion kan du läsa det här, http://s3.amazonaws.com/Website_Properties/general-conference/2016/documents/gc2016-advance-daily-christian-advocate-full-english.pdf. Det är lite drygt 1500 sidor. På engelska. På amerikanskt kyrkspråk.

Välkommen att följa med och se vad en av världens största protestantiska kyrkor håller på med. Vem vet, kanske det dyker upp något som du faktiskt bryr dig om och som kanske påverkar din relation med kyrkan eller Gud eller kristendomen rent generellt.
Kommentarer mottages tacksamt!En liten passus. Metodistkyrkan i Norge har skickat två delegater, Frøydis Grinna och Audun Westad. Det är dessa två som för Norges talan och även om de inte måste rösta som kyrkan i Norge vill så är de säkert öppna för inspel och förslag och vill med säkerhet representera hela Norges Metodistkyrka. Audun Westad hittar du på Facebook under https://www.facebook.com/Konferanse-Audun-283199435073916/?fref=ts. Där kan du hitta information, diskussioner och aktuella uppdateringar.

2 kommentarer:

Audun Westad sa...

Spennende, Andreas! Gleder meg til å følge med. Send meg gjerne en melding når du oppdaterer, så kan jeg legge det ut på min Facebook-side også :)
-Audun

Andreas Kjernald sa...

Will do!

ShareThis