The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

måndag 17 augusti 2009

Jobbigt att vara intressant

Att läsa pastorlassistjakob bloggen är ofta mycket trevligt. Samtidigt är det lite trögt att själv alltid vara lika intressant, eller iallafall att få vardagen att låta lika intressant.

Själv hade jag en mycket god första gudstjänst efter sommarens uppehåll. Temat var förvånansvärt bra. Ja, det var själva temat alltså. Att människor i Bibeln överlag lever liv som är förvånansvärt bra. Hur många känner du som med Paulus kan säga att man glädjs åt förföljelse?

Ok, Paulus är överlag svår att kopiera. Han är ju så extrem, och dessutom så extremt politiskt inkorrekt. Men är du inte lite sugen på att leva ett liv som är så förvånansvärt bra i Gud att du lever liksom i en annan verklighet. En verklighet där luften är Anden och du faktiskt kan säga som Paulus, hur omodernt som helst, att det faktiskt är så bra som man säger.

Jag tror att alla våra olika teologiska skyttegravar och annat trams skulle bli liggande åt sidan om vi, som fortfarande tror på Bibelns ord som Uppenbarade ord från Gud, levde en verklighet som var så bra och så annorlunda att det inte handlade så mycket om vilka åsikter vi hade (vilket idag är så långt vår tro går och förändrar oss) utan vilken verklighet vi levde i.

Den första kyrkan hade ett budskap baserat på en historisk händelse. En trossats och en händelse…och 12 blev 50% av Romarriket. Vet du vilket budskapet var och vilken händelsen var? Räckte det för dom; förändrade de två sakerna hela deras värld (och hela Världen) räcker det nog för oss…om vi tar det till oss och gör det till vår verklighet. Tror du inte???

Inga kommentarer:

ShareThis