The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

tisdag 27 mars 2018

Att döda ett missförstånd - del 2, det dummaste påståendet

"- Jesus sa aldrig något om homosexuella så jag förstår inte varför det ska vara så svårt att acceptera det!!!".

Detta har jag hört många gånger som ett argument för full acceptans av samkönade relationer i Metodistkyrkan. Det är i min mening något av det dummaste av argument, eller kanske missförstånd, jag vet. Tänk några sekunder till på argumentet. Kan du se varför det är ett dumt argument/missförstånd?

Om inte, här är en lista på några andra saker som Jesus aldrig pratade om:
- Sex-trafficking
- Miljöförstöring
- Barnmisshandel
- Jämlika löner för lika jobb
- Online spelberoende
- Pornografi
- Fackföreningar
- Kärnkraft
- Atombomber
- Elektronisk spioneri på medborgare
- Självmord

Ja, ni förstår. Att hävda att vi enbart ska gå på det som står i Matteus, Markus, Lukas och Johannes för "det är det enda Jesus har uttalat sig om" är att skjuta sig själv i foten. Ska kyrkan sluta att prata, tänka och agera i dessa andra frågor (och många fler) också bara för att det inte står något i evangelierna rent explicit om detta?

Nej, kära Progressiva vänner, jag tror det är dags att ni slutar säga att "- Jesus sa aldrig något om samkönade relationer så därför bör vi acceptera det". Det är ingen god idé och leder inte till ett gott diskussionsklimat.

 

1 kommentar:

mustafa tan sa...

Yeni Modeller travesti model sayfamızda ziyaretçilerini bekliyor. Spesifik yaklaşım ile tıravesti
konu başlıkları ve ilginizi cezbedecek en gündemdeki travesti makaleleri ve hikayeleri .. Bunun yanısıra yeni yayına girecek olan Travesti Aroma sitemizde tüm Aromaİstanbul
travestileri ile irtibatınızı sağlayabilirsiniz.

ShareThis