The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

tisdag 8 december 2009

Vi går framåt

Våra grupper för arbetet med framtiden samlades till en kväll av mycket god mat, gemenskap och samtal/funderingar/frågor/föredrag om arbetet mot framtiden.

Enkäten hade samlats in och presenterades som en halvvägsrapport. Vi fick veta att det vi visste stämde. Men vi samlades kring just arbetet vidare under parollen “Pionjär eller Fornstora dagar"?”

Vi står på samma plats som församlingen gjorde i sin linda, men med vissa skillnader. Idag är det inte väckelsetider men nu har vi en vacker kyrka och 100 år av kontakter i samhället. Vi har ett gott rykte. Skillnader finns men också möjligheter…att tänka pionjärt. Lite spännande för utgången av vårt arbete inför framtiden är osäkert. Men med Guds hjälp är inget omöjligt. Vi tar lite paus och funderar under helgerna för att samlas igen i januari och så till församlingsdagen. En god kväll i Metodistkyrkan!

Inga kommentarer:

ShareThis