The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

fredag 6 november 2009

Hur ser ett kristet liv ut - och annat.

Satt och funderade vid soffbordet med frun häromkvällen och frågan kom upp om "hur ser ett kristet liv ut?"

Det är inte helt lätt att svara på. Känns det inte ibland som om det vi idag upplever och uppfattar som ett kristet liv är ljusår ifrån det vi läser om i Bibeln? Förvisso, det finns så många hinder och olika versioner om det alls är nödvändigt att leva ett Jesus-liv som dom gör i Bibeln...för visst är det skillnad på dom och oss.

Och ändå inte. Det skiljer nog ytterst lite på dom och oss om vi tar bort allt det elektroniska som gör att vi tror att vi är smartare och bättre än dom "gamla grekerna". Det är en fråga som är värd att ställas...hur ser ett kristet liv ut egentligen, och hur kan det bli mitt.

I helgen blir det två gudstjänster varav en är "min egen" och den andra en ekumenisk gudstjänst om "Jesus i det mångkulturella Sverige". Kan bli spännande. Annars är det dags för lite ledigt, men det går kanske som det brukar med det...

Inga kommentarer:

ShareThis