The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

tisdag 24 november 2009

Ibland säger andra det bäst

Klicka och begrunda hur ett annat perspektiv ser ut angående vår till synes oövervinnerliga kamp mellan liberala och konservativa.

http://gkupsidedown.blogspot.com/2009/11/why-modernist-christianity-will-die.html

Finns det en chans att vi kan hoppa över alla etiketter och stämplingar som verkar flyga runt i bloggvärlden som någor slags post-it otyg? Är man konservativ i allt bara för att man tycker x om y, eller är man liberal om man tycker a om b? När blir man fundamentalist? När blir man revisionist? När upphör man att vara kristen?

I bloggvärlden väntar jag fortfarande på att läsa en äkta debatt istället för detta tröttsamma åsiktsutbyte. Det skrivs och sägs från båda håll saker som aldrig skulle sägas ansikte mot ansikte. Vi "skäms" för varandra och vi fördömer varandra (eller kanske bara varandras teologier men gränsen är hårfin ibland). Ironiskt nog är alla i den här ekumeniska processen (som jag har läst) väldigt dåliga på att bygga en andlig enhet fastän det är just enhet som har lagts fram som det största skälet till det här nya...

Jag har ett förslag. Vi använder den teologi var har idag i Metodistkyrkan och så lägger vi allt krut på att söka, finna, få och förkunna den fullkomliga frälsningen/helgelsen/eller kanske till och med den där fullkomliga kärleken våra löften talar om.

Inga kommentarer:

ShareThis