The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

söndag 22 november 2009

Vi protestanter alltså...

Domsöndagen är här en liten stund till. För många av oss pastorer är detta en bekymmersam dag. Hur ska man predika Domen och det där med får och getter? En del väljer att blunda, andra väljer den föga publikmagneten till tema "Hur undkommer man Helvetet?" (typ jag) och ytterligare andra har andra vinklar.

Vi skriver och debatterar och teologiserar och vet inte riktigt vem som har rätt eller vem som man ska lyssna på. Inte kan väl dagens humör, vad vi åt till frukost och känsla vara avgörande...eller?

Så klickar jag på en katolsk blogg som jag följer och vad står det där?

"Long Live Christ the King"

Jaha.

Tänk vad man missar i vår villervalla av funderingar och vinklar. För en del av oss är teologi ganska likt politik. Det ska debatteras, remissas, ältas, m.m.m.m.m.m.m.m.m.. För den allra största delen av jordens kristendom handlar det istället om att använda en redan existerande teologi och istället prisa Gud.

Det ligger nåt i det, för inte kan min lilla hjärna (eller din) vara domare över korrekt och livgivande teologi. Den måste vi väl ta emot. Eller?

Long Live Christ the King!

Inga kommentarer:

ShareThis