The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

fredag 31 augusti 2018

Vilket parti ska man rösta på om man vill vara en god kristen?

Snart är det val i Sverige. Jag har poströstat för första gången och det var förvånansvärt enkelt. Ungefär lika lätt som att välja parti, vilket inte var så svårt denna gången. Jag måste också säga att det är väldigt mycket bra information tillgänglig nu förtiden om vad de olika partierna vill. Alla dessa kompasser och barometrar där även partiledare hade svarat...väldigt bra.

Jaja, till saken.

Vilket parti ska goda kristna människor rösta på?

a) Ingen aning. Det beror väl på vem man är och vilket parti man tycker har bäst politik.
b) Jag är principiellt emot att ett parti kallar sig för ett kristet parti, eller innehåller något i sitt namn som ska hänvisa till att man är ett kristet parti. Det känns inte rätt eller rättvist och blir liksom typ "om man måste säga det så är man det inte" syndromet.

Det finns fantastiska människor i alla riksdagspartierna i Sverige, kristna, icke-troende, muslimer och whatever, som gör otroligt mycket bra. Sverige är ett bra land där mycket bra händer.
Därför kan kristna människor som undrar vilket parti man ska rösta på göra det utan att känna någon press...för inget parti är kristet...eftersom ett politiskt parti inte kan vara det, lika lite som ett land kan vara det. Människor kan vara kristna men det är en annan sak.

Så, rösta på något parti som du tycker känns bra. Vill du rösta på något som du tycker står för Bibliska värderingar mer än något annat parti, vilket alltid är en god kristen anledning att agera, så rösta på det partiet då.

Svårare än så är det inte.

PS. Lite reklam för en sakfråga. Strandskyddet! Värna/Bevara strandskyddet! Jag vet inte hur många gånger jag har försökt åka och bada här i Norge (i havet eller i en sjö) nu i vår och i sommar...men allt är "Privat" och bommar för vägen. Det tycker jag inte om. Slut på reklam.


Inga kommentarer:

ShareThis