The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

tisdag 6 april 2010

Bön med Katoliker

Har lagt ett förslag till vår lokala Katolska församling om att hålla en gemensam bönandakt för att visa stöd och samhörighet i denna svåra tid av skandaler och angrepp.

Tycker det är viktigt att visa stöd för varandra i svåra stunder och allas vårt beroende av Gud. Märker att jag är väldigt positiv till Katolska kyrkan i stort. Tycker om den. Tror den har mycket att lära oss. Står för en historisk tro som håller måttet. Är en kyrka som är växande.

Läser också en bok om hur vår roll som teologer och präster inte är att vara papegoja och bara repetera utan också att bygga vidare...gå djupare i Bibeltexten. Ta bara frågan om vem Jesus egentligen är. Det tog över 300 år. Detta anges ofta, typ, som skäl för att förändra kyrkans syn sexualitet i våra dagar. Finns det ett samband och vad är det.

Funderar fortfarande på vad "felet" är med vårt samfund eftersom det inte har växt utan håller på att dö. Har inget svar.

Lösryckta tankar en grå och regnig dag. Så kan det bli.

Inga kommentarer:

ShareThis