The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

måndag 3 maj 2010

Ännu en tanke

En kväll av sprudlande kreativitet..."en liten stund med Jesus, osv."

Jesus sa att den Heliga Ande skulle komma och att:
 "när han kommer, skall han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom: 
om synd, ty de tror inte på mig, 
om rättfärdighet, ty jag går till Fadern och ni ser mig inte längre, 
om dom, ty denna världens furste är dömd."


Vad dessa verser än betyder så är en sak klar. Det är Anden som överbevisar, eller "convicts", världen/människorna om dess synd. Inte vi.

Detta är ett problem, för världen ser då inte ut att vara överbevisad om sin synd, eller hur? Hur många känner ni som erkänner att de är syndare, orättfärdiga och i väntan på domen? Var verkar den Heliga Ande?
Så vi vill hjälpa till. Tala om för människor det vi vet att Anden borde göra, men tydligen inte gör. Vi vill väl. Vi vill erbjuda frälsning men först måste ju folk vilja bli frälsta.
"Grattis, du har vunnit en gratis hjärttransplantation på världen finaste klinik i Schweiz!
- Men jag är inte sjuk!
- Jodå, du är dödligt sjuk.
- Men det känns inte så.
- Tro mig!"
Inte så konstigt att folk inte vill bli frälsta om dom inte vet att dom är i dödlig fara. Så vi talar om för dom hur farligt dom lever och hur nära evigheten är och hur hemsk en evighet utan frälsning är. Men gör vi fel? Föregår vi Anden? Gör vi Gud en björntjänst?

Visst, frågan är "hur" Anden överbevisar människor om deras synd, orättfärdighet och dom. Kanske är det genom Jesus fortsatta inkarnation, Kyrkan. Jag är inte säker, men det är värt att fundera på och be över.

Inga kommentarer:

ShareThis