The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

söndag 13 september 2009

Bön, bön och ännu mera bön

En eftermiddag en vacker lördag och kyrkan har annonserat om 2st föreläsningar om bön. Kommer någon???

Ja, det kom faktiskt en del människor. Vi hade samlats tillsammans med Frälsningsarmén och officeraren och jag talade i tur och ordningom  “Fader Vår – en mall för bön” och “Varför får vi inte bönesvar?” Pastorsfru Kjernald stod för äpplepaj och vaniljsås. Det blev en mycket god eftermiddag där vi både bad och pratade om bön. Det finns inga enkla eller automatiska svar på varför vi inte får bönesvar ibland. Här är iallafall 5 skäl som kan hjälpa oss att få bönesvar:

1. Har vi verkligen bett? Lagt ner seriöst med tid och innerlighet? (Jakob 4:2)     

2. Obekänd synd? Tillåter vi synd i våra liv kan vi glömma att Gud hör eller svarar på vår bön. (Jesaja 59:2)

3. Trasiga relationer med människor? Om vi inte älskar, dvs. gillar, vår nästa, är det osannolikt att Gud hör och svarar vår bön. (Matteus 5:22-23)

4. Ber vi i tro att Gud verkligen kan allt? (Jakob 1:5-8)

5. Själviskhet. Vem ber vi för egentligen och vilket motiv har vi? (Jakob 4:3)

Imorgon blir det lugn och skönt när vi firar gudstjänst hos just Frälsis. Nu har vi firat med Kinamat att vi har sålt vår gamla gröna trotjänare-bil Subarun som gav oss 35000 felfria mil. Nu blev det en Golf, men det är inte heller fel.

Kom ihåg uppståndelsen på söndag!

Inga kommentarer:

ShareThis