The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

måndag 28 september 2009

Nu även på Twitter...eller?

I dessa dagar av sociala media på nätet finns det skäl att fundera på varför och vad man ska ge sig in på. En god vän i Oregon, USA, manade mig till att pröva Twitter. Jag har länge undrat varför, och tycker ganska illa om att klippa upp verkligheten i små bitar (mindre än 140 tecken). Jag ska ge det ett försök och se hur det går. Man ska inte vara rädd för något nytt! Följ med på www.twitter.com/kjernald.

Nästa fråga är frågan om kvinnan vid Sykars brunn, eller rättare sagt byn hon kom från. Vad var det som gjorde att en hel by sprang(!) ut för att möta denna man som denna icke-respektabla kvinna babblade om? Hennes budskap, att en man hade berättat för henne allt hon hade gjort gjorde nog inte saken bättre...att höra om en omoralisk kvinna på den tiden var nog knappast den bästa vägen att gå för ett trovärdigt vittne. Jesus tänkte annorlunda, då som nu. Se bara på vem som fick se honom först efter Uppståndelsen.
Men åter till byn...varför sprang alla ut? Vad kan få folk att bli så ivriga?

Inga kommentarer:

ShareThis