The opinions expressed on this blog are the personal views of Andreas Kjernald and do not reflect the positions of either the UMC congregations in Skien or Hvittingfoss or the UMC Norway.

fredag 9 oktober 2009

Gore, Obama,….Moore?

En spännande nyhet vars kommentar egentligen inte hör hemma på denna här bloggen. Men det är svårt att låta bli när nyheten är så här stor. Den stora frågan är ju om det var rätt att ge priset till Obama eller inte, http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3627683.svd.
För min del håller jag med presidenten i mycket vad han vill, dock hade han aldrig fått min röst. En kärnvapenfri värld är bra. Samråd är bra. Men vad har han egentligen fått priset för? Vore det inte bättre att ge priset till någon som har gjort något istället för att ge det till någon som vill göra något? Är det ett viljepris där den som vill mest får priset? Ett prat-pris där den som pratar mest, och finast, får priset?

Det luktar politik lång väg det här, vilket är synd då priset är väl egentligen till för att belöna fredskämpar (och då glöms Irak och Afghanistan bort?)? Om Michael Moore gör en film om något internationellt är det nog bara en tidsfråga innan han får priset. Vad tror du?

Inga kommentarer:

ShareThis